Udgivet ons d. 30. sep 2020, kl. 00:00

Vigtigt at stå godt fast

Nogle gange står vi i noget, hvor det er svært at komme fri. I den konkrete udgave kan det være en stor, tung mudderpøl, hvor man skal kæmpe for hvert skridt. I den vilde udgave sidder man fast i kviksand midt i ørkenen og hjælpen er langt væk.

Man kan også være bundet af svære tanker, som cirkler rundt om sig selv. Og man kan kun komme fri ved at få hjælp fra en ven eller en psykolog.

I den helt store sammenhæng er synd og død en konstant og umulig udfordring for os. Men der er håb for hver eneste af os…

På søndag er dette vers en del af gudstjenestens tekster: Herren bøjede sig ned til mig og trak mig op af slam og dynd. Han satte min fod på klippen, så jeg stod fast.

Hvad er en klippe, som vi kan stå fast på? Det er det, som er grundlaget under det liv, vi lever. Det, vi sætter vores lid til, er vores fjeld-fundament. Det, vi regner med, når alt omkring os bliver usikkert, det er klippen i vores liv.

Gud tilbyder sig selv som vores sikre klippe og grundlag, hvor vi kan stå fast.

Jesus har al magt i himlen og på jorden. Han har vundet over synd og død, da han døde på korset og opstod fra graven. Han er det perfekte grundlag for et menneskes liv. Hvis vi holder os til ham, har vi et sikkert ståsted – uanset hvad der sker i vores liv.

Det er derfor der er gudstjeneste om søndagen. For at ære Ham. Og for at høre mere fra ham. Hans ord kan bære et menneske igennem hvad som helst. Kom og vær med. Vi ses.

René V. Jensen, sognepræst