Udgivet ons d. 12. aug 2020, kl. 19:14

Hjælp hinanden i gang

Klumme af Lene Bøndergaard

Vi skal alle til at sætte i gang igen. Ikke bare fordi vi har haft sommerferie, men fordi så meget har været lukket ned, på den ene eller anden måde i lang, lang tid. Kan vi så finde ud af at komme i gang? Er det blevet for let at sidde hjemme? Jeg har i hvert fald selv oplevet, at det nogle uger har været lidt befriende, ikke at skulle afsted flere aftner om ugen.

Jeg tror, det er vigtigt, at vi hjælper hinanden i gang igen. Kigger efter hinanden og får sagt, at vi har savnet hinandens selskab, eller at vi er glade for at mødes med andre igen. Vi skal vise omsorg for hinanden, og vi skal skubbe os selv afsted. For nogle bliver det let at komme i gang, for andre bliver det meget svært. Det kan også være, du har fundet ud af, at du skal prioritere anderledes fra nu af, men det skal du så også i gang med.

Vores kirker, kirkecenter, missionshus, klubber m.m. har enten været delvist åbent eller helt lukket. Vi har brug for at komme afsted og høre Guds ord til os. Vi har brug for at dele liv og tro med hinanden. Måske er det dig, som skal invitere en ny med til møde eller gudstjeneste. Vi har brug for Gud i vores liv, og selvom mange ting har været forandret, er Gud ikke forandret. Det er så stort.

Så når alle vores kalendere nu begynder at fyldes op igen, så sæt lige tid af til det kristne fællesskab. Mød op for første gang, eller kom som du plejer at gøre. Men hjælp gerne hinanden afsted – det er så godt at være sammen. Det er nu, vi skal hjælpe hinanden i gang igen.