Udgivet af Britta Carlsen, ons d. 3. jun 2020, kl. 00:00

At give det videre

Når der bliver løbet 4 x 100 meters stafetløb, er der en depeche, som bliver givet videre fra hånd til hånd. Holdet samarbejder om at bringe depechen over målstregen. Hver deltager yder sin del. Og fokus er på, at man sammen fuldfører den fælles opgave.

I kirken er det ’depeche-dag’ på søndag. Jesus forlod sin lille flok af disciple, da han fór til himmels og satte sig på tronen ved Faderens højre hånd. Derefter var det disciplenes opgave at forkynde evangeliet. Og sådan har det været lige siden. Kirken forkynder og Gud skaber vækst.

Men bemærk: Det er ikke en kirke, som består af perfekte. Selv efter 3 år sammen med Jesus, er der nogle af disciplene, som er usikre. For de havde set den døde Jesus på korset. Kunne det virkelig være ham, som var opstået? Den Jesus, de kendte? ”Da disciplene så Jesus, tilbad de ham, men nogle tvivlede.”

Der er håb for os. Gud elsker ikke først et menneske, når vi har levet op til et vis antal krav om perfekthed. Gud kan godt bruge et menneske i sin kirke, selv om tvivlen kommer snigende igen og igen.

Vi er Guds børn ved dåben og ved troen. Og vi er sendt til verden for at døbe og oplære i den kristne tro. På den måde kommer Gud til mennesker og giver os del i sine gode gaver. Kom og hør mere ved gudstjenesten på søndag. Og ja – også denne søndag mødes vi rigtigt! I virkeligheden! Vi ses.

René V. Jensen, sognepræst