Udgivet ons d. 12. feb 2020, kl. 00:00

Af sig selv…

Nogle ting sker helt af sig selv. F.eks. hvis man beslutter sig for IKKE at rydde op i nogle dage eller et par uger. Så bliver det lige så stille mere og mere kaotisk og sværere at finde sine ting.

Andre gange sker der noget godt uden at man gør en indsats. Hvis man har været syg og begynder at blive rask og igen gøre alt det, man plejer. Så – helt af sig selv - finder man tilbage i den almindelige rytme med de sædvanlige kræfter.

På søndag taler Jesus om de ting, som sker af sig selv. Tingene vokser, hvor vi er. Går man ud i haven eller skoven, kan man se, at det spirer og gror omkring os. Uden at nogen har gjort noget særligt for det. Det sker bare.

I Guds kirke spirer og gror det, når evangeliet bliver forkyndt og mennesker tager imod Guds gaver. Sådan er det ved en gudstjeneste – og sådan er det også med alt andet, som sker i kirkelig sammenhæng og i hverdagen.

Men det afhænger ikke af os. Et sted i Bibelen siges det på den måde, at vi kan plante og vi kan vande, men det er Gud, der giver væksten.

Underlige ord, for det nytter da noget, det vi gør. Gør det ikke? Og tydelige ord om, hvem der er ansvarlig for liv og vækst i Guds kirke. Det er Gud selv. Vi får lov til at tage imod og være med.

Kom og deltag i gudstjenesten på søndag. Det handler om liv og vækst – både hos os og i os.

René V. Jensen, sognepræst