Udgivet ons d. 8. jan 2020, kl. 00:00

… ligesom et lille barn

Der er mange ting, børn skal lære, inden de bliver voksne. Hvis man sætter sig og tænker over det, kan man blive forpustet. Det er et projekt, som skal deles op i mange, mange små dele, for at det kan lykkes.

Det tænker børn heldigvis ikke så meget over. De lever bare. Og drøner derudad. Og lærer hele tiden nyt og lærer hele tiden mere.

Vi voksne kan så meget. Vi har jo været igennem barndommen og ungdommen. Alligevel er der én ting, som vi kan lære af børnene. Det fremhæver Jesus ved gudstjenesten på søndag. Han siger: ”Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det.”

Nogle voksne kan udrette virkelig meget. De kan imponere andre og opnå en formidabel viden eller evne inden for deres felt.

Men i forhold til Gud og Guds rige er det anderledes. Dér handler det om at tage imod. Vi kan ikke mase os ind i Guds rige. Vi kommer ind ved at tage imod Guds gaver til os.

Hvordan tager man imod Guds rige? Og hvordan modtager man det ligesom et lille barn? Kom og hør mere ved gudstjenesten på søndag.

René V. Jensen, sognepræst

Kategorier Kirkenyt