Udgivet ons d. 9. okt 2019, kl. 00:00

En særlig dag

Vores liv er fyldt af hverdage. Med sin daglige rytme og faste ting man gør dag efter dag.

Men der er også anderledes dage. F.eks. søndage, som - for de fleste af os - ikke ligner hverdagene. Der er mere stille på vejene. Der er tid til at hvile. Og bedre mulighed for at tage på tur eller få gæster.

… og så er det også den dag, det handler om ved gudstjenesten på søndag. Jesus helbreder en mand på sabbatten. Den jødiske sabbat er om lørdagen. Men efter Jesu opstandelse begyndte de kristne at holde gudstjeneste om søndagen.

Hvordan skal vi forholde os til søndagen? Er det en dag, som er anderledes end de andre dage? Ja. Fordi om søndagen samles den kristne menighed for at takke og ære Gud og for at lytte til hans ord.

Luther siger det på denne måde: ”Du skal holde hviledagen hellig. Hvad vil det sige? Svar: Vi skal frygte og elske Gud, så vi ikke ringeagter forkyndelsen og hans ord, men holder det helligt, gerne hører og lærer det.”

Søndagen er en gave til os. Vi kan hvile fra hverdagenes travlhed og opgaver. Og især: Vi kan mødes til gudstjeneste. Mødes med vores kristne brødre og søstre, lytte til Jesu livgivende ord, tage imod Gud i nadveren og samles om dåben.

Kom og vær med. Og hvis der er noget, du synes er underligt eller ønsker at vide mere, så bliv bagefter og fald i snak med én af de andre.

René V. Jensen, sognepræst