Udgivet ons d. 4. sep 2019, kl. 00:00

Sig det ikke…

Det er stort, når et menneske på mirakuløs vis bliver helbredt for en sygdom. Sådan er det i dag, og sådan var det også for et par tusind år siden.

På søndag hører vi, at Jesus helbredte en døv-stum. Underet skete lige for øjnene af mennesker. Så sker det underlige: Jesus forbyder dem at sige noget om det til nogen. Helbredelsen skulle være en hemmelighed indtil videre. Mærkeligt. Kunne underet ikke netop bekræfte, at Jesus er Guds Søn?

Måske ville Jesus ikke kun være kendt som én, der kan helbrede. Han ville også sige noget til mennesker. Om Gud og om ham selv.

Måske var det for tidligt at få for meget opmærksomhed. Jesus havde en plan, han skulle fuldføre. Det var meningen, at han skulle tages til fange og lide og korsfæstes. Men ikke endnu.

Men én ting ved vi: Taleforbuddet er ophævet. Jesus siger efter sin opstandelse til disciplene: ”I skal begynde i Jerusalem, og I skal være vidner om alt dette.”

Jesus sender sine disciple/kirken for at forkynde de gode nyheder om Ham, Redningsmanden. Derfor er der også gudstjeneste på søndag.

Men hvad kan vi lære af, at Jesus helbredte en døv-stum for mange år siden? Kom og vær med og hør mere.

René V. Jensen, sognepræst