Udgivet ons d. 21. aug 2019, kl. 00:00

At synge kan gøre så meget

Efter nogle dejlige uger, uden vækkeuret der ringer, tid til samvær med familie og venner, masser af tid til brætspil og ud os se noget af vores skønne land, ja så kommer hverdagen igen.

Det var nogle skønne uger, og vi nød det alle fire, men nu har hverdagen meldt sig igen. Det er lidt tungt at komme i gang. Nogle ting er nemmere at komme afsted til end andre, motivation er ret styrende for, hvor let det er at komme ud af døren. Men vi har vel alle, de der ting, vi bare skal have gjort, men egentlig ikke gider – jeg har i hvert fald. Jeg har også ting, som jeg ved fylder mig op med glæde, taknemlighed og energi, selvom det kræver en hel del energi af mig både i forberedelse og i udførsel. Lige præcis med denne ugentlige begivenhed ved jeg, at jeg aldrig går sur hjem fra det, jeg har altid et smil på læben og jeg bliver fyldt op af godt humør og taknemlighed.

Kan man blive andet ved at være sammen med skønne børn og synge sange som: ”Jeg er nemlig taknemlig”, ”Da jeg blev Guds barn i dåben” eller ”Kærlighedsgaven”. Børnene er skønne at være sammen med, jeg får lov til at få et lille indblik i deres hverdag, og hvad der fylder dem, mens vi står i køkkenet og spiser en dejlig hjemmebagt bolle. Jeg får lov til at se dem vokse i troen på sig selv, når de synger og finder ud af glæden ved at synge, og det er uanset, hvor godt de synger. I Gospel-kids handler det nemlig ikke om, hvor godt man synger, men om at synge og være sammen. Så alle kan være med.

Vi får grint sammen, når jeg ikke kan huske bevægelserne til sangene og vi får jublet sammen når tingene lykkes. Men ikke nok med det, jeg får også indholdet i sangene lidt tættere på og bliver mindet om, hvad Gud har gjort for os. I sangen om dåben synger vi blandt andet: ”….vand i håret og på panden, jeg blev Guds vi har hinanden, jeg fik alt min synd tilgivet, Gud går med fra nu til evig tid….. Du er den stærke, du er min, du har sat dit mærke, jeg er din – du bor i mit hjerte”.

Det er så livs- og trosbekræftende at synge disse sange og at se og høre børnene synge dem. Så selv en kold og træls dag kan blive varmet op og lyst op af at være til Gospel-kids.

Kirkeklummen er skrevet af Lene Bøndergaard, Vildbjerg