Udgivet ons d. 14. aug 2019, kl. 00:00

Kærlighedsbriller

Hvor er det dejligt at holde ferie! At komme lidt væk fra hverdagen, lidt væk fra rutinerne og lidt væk fra alt det man plejer. Hverdagen er nu god nok, men lige et afbræk en gang imellem er godt. Min familie og jeg har flere gange været på kirkelejren ”Sommeroase” i Horsens. Det var vi igen i år, og denne gang var jeg med børnene hver formiddag til deres børneprogram. Her fik de virkelig god undervisning gennem sjov og leg, og også jeg selv lærte en masse. En af de ting jeg selv syntes bedst om, var da de skulle lave kærlighedsbriller.

Ud af piberenser og perler lavede alle børn kærlighedsbriller. Det betød, at når man tog de briller på, så man kærligt på alle omkring en. Sådan som Gud ser på os mennesker – med kærlighed. Undervisningen var, at når Helligånden, Guds ånd, bor i os, så giver den os kærlighedsbriller på. Det var rigtig sjovt at lave brillerne, og se alle børnene gå rundt med dem bagefter, men hvor var det også en god ting at lære! Og hvor har vi voksne også brug for at lære det. At vi skal se på andre med kærligheds briller. Vi kan sikkert altid finde et eller andet hos nogen, som vi ikke synes er optimalt. Der kan altid være et eller andet, vi kan klage over og synes er for dårligt. Eller vi kan tage kærlighedsbriller på og bare se med kærlighed.

For nyligt læste vi historien om Zakæus i kirken. I den fortælling ser vi, at Jesus havde kærlighedsbriller på. Han kunne nemt have klaget over Zakæus. Han var ikke from nok, han var ikke gavmild nok, han var ikke høj nok og mange andre ting. Det ville alt sammen have været berettiget og på sin plads. Men Jesus så først og fremmest med kærlighed.  Han så mennesket og så, at han havde brug for hjælp.

Når du står op i morgen, så prøv at tage kærlighedsbriller på, og se hvad de gør ved dig selv og ved dem, du møder.

Sognepræst Christoffer Olesen