Udgivet ons d. 1. maj 2019, kl. 08:00

Wow, er vi det værd?

Vi har ansvar i det liv, vi lever. På en arbejdsplads skal man udføre de opgaver, der hører til jobbet. I et hjem er det nødvendigt at gøre en indsats for at hverdagen kan fungere. Hvis man ejer et eller flere dyr, har de brug for at man giver dem mad og drikke og passer på dem.

Og når man har ansvaret for et menneske, er det noget helt særligt. Uanset om det er som pædagog eller som sikkerhedsvagt eller som sygeplejerske – eller som forældre, så er det en stor og vigtig opgave.

For et par uger siden fejrede vi påske. Det er en særlig uge, hvor vi hører om begivenheder i Jerusalem for 2000 år siden. Og både i påsken og i disse uger er der i kirken fokus på, hvad det betyder for os.

På søndag ved gudstjenesterne sammenligner Jesus sig selv med en hyrde, som passer på sine får. Men han taler ikke om får – han taler om mennesker. For han siger: ”Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde sætter sit liv til for fårene.”

Jesus kunne nemt have undgået korset. Han kunne bare være steget ned. Han er Gud og har guddommelig magt. Så det var en let sag for ham at fjerne sømmene fra hænder og fødder og træde ned på jorden og leve videre. Hvis han ville…

Men Jesus blev på korset. Fordi det var Guds plan. Han satte sit liv til. For hvem? For os. Wow – er vi virkelig det værd? Ja! Kom og hør mere ved gudstjenesterne på søndag.

René V. Jensen, sognepræst