Udgivet ons d. 13. feb 2019, kl. 08:00

På vej mod påske

Når en mærkedag nærmer sig, kan man begynde tidligt på forberedelserne. Hvis der skal holdes fest, skal der styr på stedet, gæsterne, maden og alt det andet. Alt arbejdet forud er med til at gøre selve dagen til noget helt særligt.

Sådan er det også i kirken. I adventstiden gøres der klar til julefejringen. Og den kommende søndag markerer starten på påskeforberedelserne. Dagen har et mystisk latinsk navn, som blot betyder ’70’. Fordi der er ca. 70 dage til påske.

Og hvordan kan man forberede sig til påske? F.eks. ved at gå og tygge på nogle af de vigtige ting, vi skal høre om og markere i påsken.

Da Jesus hang på korset, blev han spottet. Nogle glædede sig over, at han endelig kom ned med nakken. En af dem sagde hånende: ”Andre har han frelst, sig selv kan han ikke frelse. Kristus – Israels konge – lad ham nu stige ned fra korset, så vi kan se og tro!”

Ved gudstjenesterne ærer vi Jesus som Konge og Gud. Han har al magt i himlen og på jorden. Og sidder på tronen ved Faderens højre hånd. Alt tyder på, at Jesus kunne være steget ned fra korset. Hvis han ønskede det. Nogle søm kan ikke holde Gud fast på et par bjælker.

Men Jesus blev på korset. Hvorfor?

I en sang er der en antydning af et svar:

”Kærlighed tvang dig til korsets træ, ikke naglerne i dine hænder”.

Glædelig påskeforberedelse.

René V. Jensen, sognepræst