Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Midt i en studentertid

Midt i en studentertid
Udgivet fre d. 23. jun 2023, kl. 11:04
Kirkenyt

Midt i en studentertid

Af Britta Vig Carlsen

 

Hvem fik mon den idé, at det at afslutte en ungdomsuddannelse skal fejres som den største bedrift, man kan opnå? Og hvorfor skal man prydes med en hue og køre rundt i en, til lejligheden, særlig bygget lastbil med åbent lad?

Jeg ved det ikke, men at se en nyklækket student i øjnene og se deres glæde, mærke deres lettelse. At se deres skuldre synke ned efter uger - for nogen år med præstations pres. At høre deres opstemte samtaler om alt det, de nu kan og vil, har lyst til og drømmer om – det er da fantastisk rørende. Og dejligt livsbekræftende at der år efter år udklækkes et nyt hold optimistiske og glade studenter med livsglæde, tro på fremtiden og egne evner til trods for alt det, vi også hører, at netop ungdommen kæmper med i disse år.

Og i disse dage svømmer Facebook over med lykønskninger og billeder af smukke unge mennesker og endnu stoltere forældre. Og imellem alt det fandt jeg 10 gode råd, som Svend Brinkmann har opstillet til de unge mennesker, der nu for alvor skal ud og prøve livet af på egen hånd. Jeg holder mest af råd nummer 2: ”Andre vil fortælle dig, at ”du bare skal være dig selv”. Det er også fint, men desværre gør de fleste af os dumme ting en gang imellem, når vi er os selv. Det er næsten altid vigtigere at behandle andre godt.”

Man kan jo godt tænke, at det ene ikke behøver udelukke det andet! At man godt kan være sig selv samtidig med at man behandler andre godt! Men hvor er det skønt sagt - i stedet for at have fokus på sig selv, skal vi have fokus på de andre. Og måske netop når vi flytter fokus fra os selv til de andre, bliver det lettere at se os selv og hvad vi kan gøre og hvordan vi kan handle for at gøre det gode. Og når vi gør det gode mod andre, gør vi også godt mod os selv. Gud skabte os til fællesskab og vi finder ikke os selv i spejlet hjemme på væggen eller ved at tænke os grundigt om, men i samspillet med andre.

Årets nye studenter begyndte deres ungdomsliv med Coronanedlukninger, de har spildt kostbare dage med kun at have sig selv at tale med. Nu tager de revanche og nyder sommeren med hinanden og med alle os andre, der vil feste for livet med dem.